19 Aralık Zahide İle Yetiş Hayata Meltem Açıkel
Meltem Açıkel Evde Ketçap Yapımı
Malzemeler
Kırmızı biber
3 kg domates
Bir baş sarımsak
1 avuç tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 kg soğan
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytin yağı
2 adet defne yaprağı
Fesleğen
1 çay kaşığı tane kişniş
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çubuk tarçın
Karanfil
2 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı
Hazırlanışı: Doğranacak malzemeleri doğrayıp. pişirin Biraz piştikten sonra zeytinyağı ekleyip, biraz daha pişirin.
Baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Piştikten sonra robotta iyice ezin.
Meltem Açıkel Evde Pul Biber Yapımı
Satılan kuru kırmızı biberleri rondo dan geçirin.
Toz biber yapmak için; Rondodan geçen biberleri tel süzgeçten geçirin.
Acı olması için biberleri çekirdekleriyle çekin.
Maydanoz Ve Yeşillikleri Dolapta Uzun Süre Saklamak İçin; Dallarını parçalayıp, içinde peçete olan kavanoza koyun.
Veya kavanozun dibine su koyun, ağzına kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kurutulmuş Yeşillik Yapımı; Borcama tuz koyup, üzerine yeşillikleri doğrayın, 60-70 derecelik fırında 20 dk pişirinp, kavanoza koyun.