Aktüel Yaşam

Hayata Dair Güncel Bilgiler

DiğerYemek ve Pasta Tarifleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Denenmiş harika bir lezzet 🙂

Malzemeler

500 gr tel kadayıf

200 gr tereyağı veya margarin

1,5 su bardağı kadar çekilmiş ceviz içi

Şerbeti İçin

3 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı: İlk önce tatlının şerbetini yapalım.. 3 su bardağı su ile 2,5 su bardağı şekeri tencereye ekleyip ocağa kaynamaya alalım..  Şerbeti 15 dk kadar kaynatıp,  limon suyunu ilave edip 2-3 dk kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.. Şerbetimiz hazır..  Ardından tere yağını bir kaba koyup, ocakta eritin.. Geniş bir kabın içerisine kadayıfları alarak, ellerinizle açarak yapışık bir taraf kalmayacak şekilde didikleyin.. Ardından eriyen tere yağını kadayıfın üzerine döküp tekrardan didikleyerek tere yağını kadayıfla iyice harmanlayın.. Kadayıfları iki parçaya ayırın.. Yarısını pişireceğiniz fırın  tepsiye bastırarak yerleştirin üzerine çekilmiş cevizleri serpiştirin.. Ardından kadayıfın kalan kısmını cevizin üzerine bastırarak yerleştirin.. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.. Kadayıf kızardığında fırından alıp 2 dk dinlendirip şerbetini dökün.. Kadayıf şerbetini çekinceye kadar dinlenmeye bırakın.. Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir