Ev Yapımı Simit
Çoğumuzun özellikle de çocuklarımızın sevdiği lezzet simit.. Peki aldığımız simitler ne kadar sağlıklı ve hijyenik.. Bir kısmımız bu yüzden simit almamayı tercih ediyor.. Peki bu nedenlerden dolayı bu nefis lezzetten çocuklarımızı ve kendimizi mahrum bırakmak ne kadar doğru ? Tartışılır.. İşte bu nefis simit lezzetin den mahrum kalmamak için size denediğim ve yemekten keyif aldığımız hem sağlıklı hem hijyenik simit tarifim.. Eminim hoşunuza gidecek..
Ev yapımı simit malzemeleri:
1 bardak süt
1 bardak su
1 fincan sıvıyağ
1 kaşık kuru maya (bir küçük paket)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
2 kaşık pekmez
Kavrulmuş susam
Ev yapımı simit hazırlanışı:
Süt, şeker ve mayayı ıslattıktan sonra sıvıyağ, tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp simit şekli verin.
Önce 1 bardak suyla karıştırdığınız pekmeze, sonra susama bulayıp tepsiye dizin. Öceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🙂