Evde Patates Cipsi Tarifi
Çocuklarımızın hatta çoğumuzun vazgeçilmezi, sevdiğimiz tatlardan biridir patates cipsleri..
Patates cipslerini, paketlenmiş olması sağlık ve hijyeniklik açısından hangi koşullarda yapıldığını bilmediğimiz için pekte güvenilir bulmayız aslında..
Bir çoğumuz uzak kalmaya çalışsak ta çocukları uzak tutmayı başaramadığımız oluyor maalesef..
Diyelim biz almasına izin vermedik, çevredeki insanların bilinçsizce fakat iyi niyetli olarak ikram ettikleri gerçeğinden kaçamıyoruz..
Ne kadar uzak tutmaya çalışsak ta sonuçta çocuklar bir şekilde sevdikleri bu tada ulaşabiliyorlar..
Bu yüzden hem çocukları mutlu etmek aynı zamanda gönül rahatlığıyla sağlıklı ev yapımı cips yemeleri için sizlere yapımı kolay harika bir cips tarifi vereceğim..
Malzemelerimiz
3 Adet orta boy patates (tercihe göre değişebilir)
2 yemek kaşığı ayçicek yağı
Tuz
Baharatlar (isteğe göre ben sade yapmayı tercih ettim dilerseniz sarımsak tozu toz biber vs kullanabilirsiniz)
Yapılışı: Patatesleri ince daire şeklinde parçalara ayrın.. (Sebze doğrama apara tınız varsa daha kolay doğrayabilirsiniz).Patateslerin nişastasını bırakıp çıtır olması için suyun içinde yaklaşık 3-5 dk bekletin.. Ardından kurulayıp bir kabın içine alın.. İçerisine yağ tuz dilerseniz baharat atıp karıştırın.. Fırın tepsisinin içerisine pişirme kağıdı serip, patatesleri tek tek yerleştirin.. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirip, patatesleri ters çevirin 15 dk daha pişirin.. Ve artık cipsleriniz sunuma hazır..Cipslerinizi özenle seçilmiş bir kabın içerisine koyup afiyetle yiyebilirsiniz.