Feridun Kunak Ev Yapımı Döner
Malzemeler
3 dilim bayat ekmek
2 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı Zerdeçal
Tereyağı
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Domates salçası
Tavuk suyu
Pul biber
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü buzdolabında bir müddet dondurun, çıkarıp ince ince dilimleyin.
Kekik, zerdeçal,karabiber, pul biber ve yağda tavukları karıştırıp, terbiye yapın. (bir gün bekletirseniz daha güzel olur)
Tere yağı veya zeytin yağını tavada ısıtıp, tavukları ekleyip, kızartın.
Ayrı bir kabın içerisinde salçayı sulandırıp, tereyağıyla sos yapın.
Ekmekleri küçük parçalar halinde servis tabağınıza yerleştirip, tavuk suyu ile hafif ıslayın.
Ekmeklerin üzerine kızarmış tavukları, onun üzerine de salçalı sosu ilave edin.
Ayrı bir kapta yaktığınız tereyağı sosun üzerine dökün.
Servis tabağınızı kenarına yoğurt ilave edin.
Afiyet olsun…