Aktüel Yaşam

Hayata Dair Güncel Bilgiler

Püf Noktaları

Meltem Açıkel Bayat Kurabiyeden Kolay Elmalı Tart

Meltem Açıkel
MALZEMELER
1/2 kg bayat kurabiye
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr tereyağıt
1 çay bardağı ceviz
İÇ MALZEMESİ
4 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI: Bayat kurabiyeleri elimizle ezerek ufalayalım.Un , pudra şekeri tarçın ve küp küp doğranmıştereyağınla harmanlayalım. Elde edilen hamur irmik kıvamında tırtıklı bir hamur olmalı.
Kabuklarını soyup elmaları dilimleyelim. Tarçın ve şekerle harmanlayalım. Tart kalıbının içine çiğ olarak elmaları yayalım.Hazırladığımız tart hamurunu elmaların üstüne , elmaları kapatacak şekilde serperek dökelim. 180derece fırında 30 dakika pişirelim. Dondurma yada çilek sosla servis yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir